Uydu görüntüleri ortaya çıktı! Kuzey Kore’nin en büyük savaş gemisi

Kuzey Kore’nin Yeni Savaş Gemisi Uydu Görüntüleriyle Ortaya Çıktı

Kuzey Kore‘nin son dönemde inşa ettiği yeni savaş gemisi hakkında çarpıcı bilgiler gün yüzüne çıktı. Uydu görüntülerine yansıyan bilgilere göre gemi, ülkenin deniz filosundaki diğer gemilere göre iki katından daha büyük bir boyuta sahip.

Bağımsız uydu sağlayıcıları Maxar Technologies ve Planet Labs tarafından 6 Nisan tarihinde çekilen görüntülerde, Kuzey Kore’nin batı kıyısında, başkent Pyongyang’ın yaklaşık 60 kilometre güneybatısındaki Nampo tersanesinde inşa halinde olan gemi net bir şekilde görülüyor. Analistlere göre, gemi dikey fırlatma tüplerinde füze taşımak üzere tasarlanmış bir güdümlü füze fırkateyni (FFG) olup, silah ve diğer iç sistemlerinin inşaatı devam ediyor.

140 Metre Uzunluğunda

Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi tarafından yapılan analize göre, geminin yaklaşık 140 metre uzunluğunda olması, Kuzey Kore’nin ürettiği en büyük savaş gemisi olduğunu gösteriyor. Amerika Birleşik Devletleri Donanması’nın Arleigh Burke sınıfı destroyerleri ise yaklaşık 153 metre uzunluğunda iken, inşa halindeki Constellation sınıfı fırkateynleri 151 metre uzunluğunda olacak.

“MOSKOVA TEKNOLOJİ SAĞLIYOR OLABİLİR”

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un silahlı kuvvetleri modernize etme çabaları sürerken, ülke Rusya ile yakınlaşarak yeni teknolojilere erişim sağlayabilir. Güney Koreli emekli bir amiral olan Kim Duk-ki, Moskova’nın fırkateynin füze sistemleri için teknoloji sağlamış olabileceğini belirtti.

Modern Donanma Silahlarıyla Donatılmış Olabilir

KCTV videosunda yer alan görüntüler, geminin çeşitli füzeleri ateşleyebilecek dikey fırlatma hücreleri gibi modern donanma silahlarına sahip olabileceğini gösteriyor. Ayrıca gemide, tehditleri izleyebilen aşamalı dizi radarları ile donatılmış gibi görünüyor. Analistler, Rusya’nın gemiye füze teknolojisi sağladığını tahmin ediyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Related Posts

100 milyon yıl saptanacak! Bilimsel devrim

Zaman, insanlık tarihinin en temel kavramlarından biri. Ancak, zamanı kusursuz bir şekilde ölçmek, bilim insanlarının yüzyıllardır peşinden koştuğu bir hedef. ABD’deki Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), bu hedefe ulaşarak tarihe geçti …

Teknolojik güvenli sürüş yatırımı kazaları yüzde 47 azalttı

Trafik Haftası vesilesiyle güvenli sürüşün önemine dikkat çeken GetirAraç, güvenli sürüşe yönelik teknoloji yatırımlarıyla ağır kaza/hasar oranında yüzde 47 iyileşme sağlandığını duyurdu.

Apple Watch satışları her yıl düşüyor

Apple’ın uzun yıllar başarılı satışlarla andığı Apple Watch’lar artık eskisi kadar satmıyor.

250 bin yıllık sessizlik bozuldu, en son Neandertaller patladığını gördü: ‘Zombi’ yanardağ yüzünden bilim alarma geçti

Bolivya’nın And Dağları’nda bulunan ve 250 bin yıldır hareketsiz olan Uturunco Yanardağı, artan sismik aktiviteler ve gaz emisyonlarıyla yeniden canlanma belirtileri gösteriyor. Bilim insanları, bu gelişmenin La Paz ve Santiago gibi büyük şehirler için potansiyel bir tehdit oluşturabileceği konusunda uyarıyor.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

Pil bitti derdine son! Dünyanın en gelişmiş mikroçipi tanıtıldı

Tayvan merkezli üretici TSMC, sadece 2 nm üretim mimarisine sahip olan ve bu konuda dünyanın en gelişmiş çipini tanıttı. Bu mimari ile birlikte akıllı cihazlarda batarya ve performans artışı bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir