Uydu görüntüleri ortaya çıktı! Kuzey Kore’nin en büyük savaş gemisi

Kuzey Kore’nin Yeni Savaş Gemisi Uydu Görüntüleriyle Ortaya Çıktı

Kuzey Kore‘nin son dönemde inşa ettiği yeni savaş gemisi hakkında çarpıcı bilgiler gün yüzüne çıktı. Uydu görüntülerine yansıyan bilgilere göre gemi, ülkenin deniz filosundaki diğer gemilere göre iki katından daha büyük bir boyuta sahip.

Bağımsız uydu sağlayıcıları Maxar Technologies ve Planet Labs tarafından 6 Nisan tarihinde çekilen görüntülerde, Kuzey Kore’nin batı kıyısında, başkent Pyongyang’ın yaklaşık 60 kilometre güneybatısındaki Nampo tersanesinde inşa halinde olan gemi net bir şekilde görülüyor. Analistlere göre, gemi dikey fırlatma tüplerinde füze taşımak üzere tasarlanmış bir güdümlü füze fırkateyni (FFG) olup, silah ve diğer iç sistemlerinin inşaatı devam ediyor.

140 Metre Uzunluğunda

Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi tarafından yapılan analize göre, geminin yaklaşık 140 metre uzunluğunda olması, Kuzey Kore’nin ürettiği en büyük savaş gemisi olduğunu gösteriyor. Amerika Birleşik Devletleri Donanması’nın Arleigh Burke sınıfı destroyerleri ise yaklaşık 153 metre uzunluğunda iken, inşa halindeki Constellation sınıfı fırkateynleri 151 metre uzunluğunda olacak.

“MOSKOVA TEKNOLOJİ SAĞLIYOR OLABİLİR”

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un silahlı kuvvetleri modernize etme çabaları sürerken, ülke Rusya ile yakınlaşarak yeni teknolojilere erişim sağlayabilir. Güney Koreli emekli bir amiral olan Kim Duk-ki, Moskova’nın fırkateynin füze sistemleri için teknoloji sağlamış olabileceğini belirtti.

Modern Donanma Silahlarıyla Donatılmış Olabilir

KCTV videosunda yer alan görüntüler, geminin çeşitli füzeleri ateşleyebilecek dikey fırlatma hücreleri gibi modern donanma silahlarına sahip olabileceğini gösteriyor. Ayrıca gemide, tehditleri izleyebilen aşamalı dizi radarları ile donatılmış gibi görünüyor. Analistler, Rusya’nın gemiye füze teknolojisi sağladığını tahmin ediyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Related Posts

Yeni teori: Zaman üç boyutlu ve uzay yan etki

Bir bilim insanı, zamanın üç boyutlu olduğunu ve uzayın da bu yapının bir yan ürünü olduğunu öne sürdü. Bilimsel çevrelerde tartışma yaratan teori, evrenin doğasına dair radikal bir bakış sunuyor.

Stresin şifresi çözülüyor! Giyilebilir teknolojiler

Akıllı giyilebilir teknolojiler, mental sağlık izlemede çığır açıyor. Akıllı saatler, bileklikler ve biyosensörler, stres, anksiyete ve depresyon gibi ruhsal sağlık sorunlarını erken teşhis ederek kullanıcıların yaşam kalitesini artırdı. Bilimsel …

Kuzey Denizi’nin sırrı! Dalga devrimi

İskoçya, yenilenebilir enerji alanında dev bir adım atarak dünyanın en büyük dalga tarlası projesini hayata geçirdi. Kuzey Denizi’nin güçlü dalgalarını enerjiye dönüştürmeyi hedefleyen bu iddialı proje, küresel enerji sektöründe çığır açmaya …

Çok yaygın bir doğa olayı ilk defa bu şekilde görüntülendi

Yeryüzünde yaşayan hemen herkes, gökyüzünü yaran yıldırım ışıkları ve onu takip eden gürleyen gök gürültüleriyle hayatının bir döneminde karşılaşmıştır. Ancak bu olağanüstü doğa olayı, ne kadar yaygın olsa da hâlâ birçok gizemi barındırıyor. NASA bu gizemi çözmek için yıldırımları uzaydan fotoğrafladı.

Tahmin edilenlerin 2 katını aştı ve hala büyüyor: Bilim insanları korkutan veriyi paylaştı

Dünya’nın enerji dengesizliği tahmin edilenden çok daha hızlı artıyor ve bilim insanları bu durumu hala tam olarak açıklayamıyor. Yeni yayımlanan verilere göre, gezegenin Güneş’ten aldığı enerjiyle uzaya geri yaydığı enerji arasındaki fark son yıllarda beklenenden iki kat fazla büyüdü. 2023 yılında bu fark metrekare başına 1.8 watt’a ulaştı ve bu, iklim modellerinin öngördüğünden iki kat daha yüksek.

Akın akın Ay’a gidiyorlar! Resmen servet yatıyor, bu rakam ülkeleri heyecanlandırdı!

Çin ve ABD, son dönemde Ay’ı stratejik bir maden sahası olarak görüp kolonileştirme yarışını kızıştırdı. Vancouver merkezli bağımsız bilim insanları, Ay kraterlerinde platin, rodyum ve iridyum gibi nadir metallerin değerinin 1 trilyon doları aşabileceğini hesapladı.