Yangın Sonrası Ağaçlandırma: 6,6 Milyon Fidan

İZMİR’in Karabağlar ilçesinde Tırazlı Mahallesi yakınlarındaki ormanda 5 yıl önce çıkan yangında küle dönen alanda ağaçlandırma çalışması yapıldı. 6 milyon 650 bin fidanın dikildiği yanan orman, bakım çalışmaları sonucunda tekrar yeşil örtüsüne kavuşturuldu.

Karabağlar’a bağlı kırsal Tırazlı Mahallesi yakınlarında 18 Ağustos 2019’da çıkan ve kuvvetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılıp, Menderes ve Seferihisar ilçelerinin kırsal mahallelerine kadar ulaşan orman yangını, 53 saatte söndürüldü. Yangının ardından Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bölgeyi tekrar ağaçlandırmak için çalışmalara başladı. Ekipler, iş makineleriyle yanan ağaçların enkazını temizledi. Sahanın kara görüntüden kurtulması için de yoğun çaba harcadı. Yangınından etkilenen ormana bugüne kadar 6 milyon 650 bin adet fidan dikildi. 6 yıl boyunca düzenli olarak yürütülen bakım çalışmaları sonucunda, orman tekrar yeşil örtüsüne kavuşturuldu.

Related Posts

Karşıyaka, Beşiktaş’tan Genç Yıldızı Transfer Etti

Karşıyaka, Beşiktaş’tan 19 yaşındaki Ahmet Yağız Mengi’yi kadrosuna katacak.

Filistinliler işgale meydan okuyor

İsrail hükümetinin cuma günü Gazze’nin tamamını işgal etme planını kabul etmesinin ardından 22 aydır defalarca Gazze içinde tehcir edilen Filistinlilerin gergin bekleyişi başladı.

Yurt Dışındaki 11 Suçlu Türkiye’ye İade Edildi

İçişleri Bakanı Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan 11 suçlunun yakalanıp Türkiye’ye getirildiğini açıkladı.

Bakan Bak Bitlis’te Yeni Spor Yatırımlarını Duyurdu

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Bitlis’te yeni spor yatırımları ve projeler için protokoller imzaladı.

Denizli Basketbol Ligi’nde Şampiyonlar Belli Oldu

Denizli Şirketler Basketbol Ligi 2025’te ADM Elektrik ve Aydem Yenilenebilir Enerji kupaları kazandı.

Galatasaray’ın eski yıldızı Albert Riera Avrupa’yı salladı

Futbolculuk döneminde Galatasaray forması giyen İspanyol teknik direktör Albert Riera, Sloven temsilcisi Celje’nin başında Avrupa’da adından söz ettiriyor. UEFA Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında İsviçre ekibi Lugano’ya konuk olan Riera yönetimindeki Celje, sahadan 5-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla sürpriz bir sonuca imza atan Riera, kısıtlı imkanlarla büyük bir iş başardı.