Yarıyıl bitti, ders zili çaldı: Bundan sonraki ilk tatil ne zaman?

Yarıyıl tatilinin ardından 2024-2025 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başladı. Yaklaşık 20 milyon öğrenci ders zilinin çalmasıyla okula başladı. Sömestr tatilinde Bolu Kartalkaya’daki yangın faciasında yaşamını yitiren çocukların okullarında ise anma törenleri düzenledi.

Okullardaki 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından yaklaşık 20 milyon öğrenci bugün ders başı yaptı. Ders zili çalan okullardan birisi de Ümraniye’deki Necmettin Öztürk İlkokulu’ydu. Aileleriyle okula gelen öğrenciler erken saatlerden itibaren okul bahçesinde toplanmaya başladı. Kimi öğrenciler anne ve babasıyla okula gelirken kimileri ise servis kullanmayı tercih etti.

Okul öğrencilerinden 4’üncü sınıfa giden Miraç Uğur Özgem, “Eğlendim. Oyunlar oynadım. Çok güzeldi. Arkadaşlarımı çok özledim. Heyecanlıyım. Tatilde kitap okudum. Ödevlerimi yapıp testler çözdüm. Ailemle vakit geçirdimö dedi. Babasıyla okula gelen bir başka öğrenci ise, “Heyecanlıyım. Arkadaşlarımı çok özledim. Kuzenlerimle vakit geçirdim. Onlarda birkaç gün kaldım” dedi.Babasıyla okula gelen bir başka öğrenci ise, ” Heyecanlıyım Tatil güzel geçti mutluyum”diye konuştu. Ardından da okula girdi. Başka bir öğrenci ise, tatilinin iyi geçtiğini belirterek “Tatilde kitap okudum test çözdüm ödevlerimi yaptım. Ailemle vakit geçirdim ” dedi.

ARA TATİL 31 MART’TA, YAZ TATİLİ 20 HAZİRAN’DA

Necmettin Öztürk İlkokulu’nun bahçesinde toplanan öğrenciler İstiklal Marşı’nı okudu. Okul müdürü öğrencilere hitap ederek, yeni dönemle ilgili temennilerde bulundu. Düzenlenen törenin ardından ders zilinin çalmasıyla öğrenciler sınıflardaki yerlerini aldı. 2024-2025 eğitim öğretim yılının ara tatili 31 Mart – 4 Nisan 2025 tarihleri arasında olacak. Yaz tatili ise 20 Haziran’da başlayacak.

BURUK DÖNÜŞ

Bolu Kartalkaya’daki yangın faciasında yaşamını yitiren çocuklar okullarında sıra arkadaşları tarafından anıldı. 

Related Posts

Meclis tatil tarihi 2025 (28. Dönem 3. Yasama Yılı Takvimi) | 2025 TBMM ne zaman kapanacak? Karar Resmi Gazete’de yayımlandı!

28. Dönem 3. Yasama Yılı’nın bitmesine kısa süre kala Meclis ne zaman tatile girecek? gündeme geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM), çalışma süresinin uzatılması kararı da karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Anayasa’nın 93’üncü, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün 5’inci maddelerine göre, TBMM’nin tatile girmemesine ve çalışmalarına devam etmesine, Genel Kurulun 25 Haziran’daki 101’inci Birleşimi’nde karar verildi. Buna göre TBMM 1 Temmuz’da tatile girmeyerek çalışmalarına devem edecek. Peki, Meclis ne zaman tatile girecek? TBMM ne zaman kapanacak, çalışma süresi uzatıldı mı? İşte, o konu hakkında bilgiler.

2025 YKS oturumlarının soru kitapçıkları ve cevap anahtarları erişime açıldı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2025-YKS) oturumlarının soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ÖSYM’nin internet sitesinden erişime açıldı.

2025 YKS’de kalem, silgi verilecek mi? YKS 2025 küpe takmak yasak mı?

Bu hafta sonu TYT, AYT ve YDT oturumlarıyla gerçekleşecek üniversite sınavına katılacak öğrenciler, sınav öncesi kuralları merak ediyor. Peki, 2025 YKS’de kalem verilecek mi? YKS 2025 küpe takmak yasak mı?

HSK KARARNAME 2025 – SON DAKİKA || HSK kararnamesi ile görev yeri değişen hakim ve savcıların isimleri

HSK kararname 2025 son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Hakimler savcılar kararnamesi Resmi Gazete’ de yayımlandı. HSK’nin 2025 yılı Ana Kararnamesi tamamlandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) 2025 yılı Ana Kararnamesi çalışmalarını tamamladığını bildirerek, hakim ve savcılara yeni görev yerlerinde başarı diledi. İşte, HSK kararnamesi ile görev yeri değişen hakim ve savcıların isimleri

YKS soru kitapçıklarının sınav merkezlerine sevkiyatı başladı

YKS soru kitapçıklarının sınav merkezlerine sevkiyatı başladı

İsrail ve İran’ın nükleer silahı var mı? Nükleer belirsizlik detayı!

İsrail ve İran’ın nükleer silahı var mı sorusu, savaş dolayısıyla merak konusu oluyor. İsrail, nükleer silahlara sahip olduğu yaygın olarak kabul edilen ancak bunu resmi olarak ne doğrulayan ne de yalanlayan bir politikaya sahiptir. Bu durum, nükleer belirsizlik (nuclear ambiguity) olarak adlandırılır. Uzmanlar, İsrail’in Dimona nükleer tesisinde nükleer silah geliştirdiğine inanmaktadır. Çeşitli raporlar, İsrail’in 90 civarında nükleer savaş başlığına sahip olduğunu ve bunları fırlatabilecek kapasitede olduğunu öne sürmektedir. İşte, İsrail ve İran’ın nükleer silah kullanımı hakkında detaylı bilgiler