Yeni araştırma: Bağırsaklardaki yerleşik bağışıklık hücreleri koruyor

Bağırsaklardaki Bağışıklık Hücrelerinin Önemi Yeniden Değerlendirildi

Bağışıklık sisteminin hastalıklara karşı mücadelesinde, bağırsakların kritik bir rol oynadığı ortaya çıktı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Allen Enstitüsü, La Jolla İmmünoloji Enstitüsü ve UC San Diego’nun yürüttüğü ve Nature dergisinde yayımlanan bir çalışma, bağırsaklardaki bağışıklık hücrelerinin bulundukları konuma bağlı olarak farklı görevler üstlendiğini ortaya koydu.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Kamil Özdil, bağırsaklardaki bağışıklık hücrelerinin mikroplara karşı önemli bir savunma mekanizması oluşturduğunu belirtti.

Prof. Dr. Özdil, bağırsaklardaki bağışıklık hücrelerinin enfeksiyonlar ve kronik hastalıkların tedavisinde önemli olabileceğini vurgulayarak, bağırsakların savunma hücrelerinin dış etkenlere karşı etkili bir şekilde mücadele ettiğini açıkladı.

Bağırsaklardaki bağışıklık hücreleri, hızlı savunma ve uzun vadeli bağışıklık olmak üzere iki ana görevi yerine getiriyor. Çalışmada, bağışıklık hücrelerinin konumlarına özgü görevlerini belirlemek için gelişmiş genetik analiz yöntemleri kullanıldı.

Araştırmacılar, elde ettikleri bilgilerin bağışıklık sistemini güçlendirecek tedavi ve aşıların geliştirilmesine olanak tanıyacağını belirtti.

Demirören Haber Ajansı

Related Posts

Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Yaz aylarında hem serinleyip hem de gençleşmenin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt yaşlanmasını geciktiren ve cilt bariyerini güçlendiren doğal etkilerini anlattı.

Medipol’den hastane konforunda evde sağlık hizmeti

Evinizin salonunda hastane kalitesinde bir röntgen çekildiğini hayal edin; bu artık bilim kurgu değil. Medipol Sağlık Grubu, taşınabilir modern cihazlarla donattığı mobil ekiplerini hastanın ayağına götürüyor. Bu yenilikçi hizmet, yatağa bağımlı veya hareket zorluğu çeken hastalar için zorlu hastane sürecini bitiriyor.

Diş sıkma çocukların ruhsal ve fiziksel sağlığını tehdit ediyor

Çocukların gece diş gıcırdatmasının masum bir alışkanlık değil hem fiziksel hem de ruhsal sağlığını etkileyen ciddi bir sorunun habercisi olduğunu söyleyen Pedodonti Uzmanı Doç. Dr. Aslı Patır Münevveroğlu, “Diş sıkma tedavi edilmediğinde çocuklarımızın hem fiziksel gelişimini hem de ruhsal sağlığını olumsuz etkileyebilir” diye konuştu.

Uzmanı uyardı: Yoğun ve uzun süren adet kanamaları rahim poliplerinin habercisi olabilir!

Uzmanı uyardı: Yoğun ve uzun süren adet kanamaları rahim poliplerinin habercisi olabilir!

Beni etkilemez demeyin! Risk sigara dumanından yüksek

Avrupa Çevre Ajansı’nın (EEA) yayımladığı yeni rapora göre, Avrupa genelinde 110 milyondan fazla insan sağlığa zararlı düzeyde gürültü kirliliğine maruz kalıyor. Bu durum, her yıl 66 bin erken ölüme, on binlerce kalp hastalığı, diyabet ve depresyon vakasına yol açıyor.

Kenelere dikkat! Yaz aylarında artan KKKA vakalara karşı ne yapmalı?

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hastane Enfeksiyon Kontrol Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gamze Kalın Ünüvar, yaz aylarında artan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı önemli uyarılarda bulundu.