Yeni Papa Robert Francis Prevost Kayserili mi? Sosyal medyada gündem olan iddianın perde arkası

Yeni Papa Robert Francis Prevost Hakkında İddialar

Katolik dünyasının yeni lideri Papa 14. Leo olarak bilinen Robert Francis Prevost, 8 Mayıs 2025’te Vatikan’da düzenlenen konklavda seçilerek 1.4 milyar Katolik’in ruhani lideri oldu. Ancak, ABD doğumlu ilk papa olan Prevost’un Kayserili olduğuna dair sosyal medyada büyük ses getiren iddialar ortaya atıldı. Bu iddiaların perde arkasındaki detaylar merak konusu oldu.

Yeni Papa Robert Francis Prevost ve Kayseri İddiaları

Sosyal medyada dolaşan haberlere göre, Yeni Papa Robert Francis Prevost’un soyağacı Kayseri kökenli. Özellikle Kayseri’nin Develi ilçesinden 1915 yılında Arjantin’e göç eden Setrak Parsehyan’ın papanın büyük dedesi olduğu iddiaları gündemde. Parsehyan’ın oğlu Louis Marius Prevost’un ise Arjantin’den ABD’ye göç edip II. Dünya Savaşı’nda ABD Donanması’nda görev aldığı konuşuluyor.

Türkiye Ermenileri tarafından Faruk Paselyan olarak tanındığı iddia edilen Prevost’un, Kayseri’nin Tavukçu, Germir ve Talas mahallelerinde yaşayan bazı ailelerle soy bağının olduğu söylentileri de yerel medyada yankı uyandırdı.

Robert Francis Prevost’un Asıl Kökeni

Resmi kaynaklara göre, 14 Eylül 1955’te Chicago, Illinois’te doğan Robert Francis Prevost’un babası Fransa ve İtalya kökenli Louis Marius Prevost, annesi ise İspanya kökenli Mildred Martinez’dir. Augustinian Tarikatı’na katılarak dini eğitim alan ve Peru’da misyonerlik yapan Prevost’un, Peru vatandaşlığı aldığı ve 2023’te Kardinal olarak atandığı biliniyor. Ancak Vatikan kayıtlarında Prevost’un Kayseri veya Türkiye ile herhangi bir bağlantısına dair bilgi bulunmamaktadır.

Bazı spekülasyonlara göre, Prevost’un ailesi Haiti ve Fransız-Kreol kökenlerine de sahip olabilir. Ancak, bu iddialar resmi olarak doğrulanmamıştır ve Prevost’un Latin Amerika’daki çalışmaları onu global bir figür haline getirse de Kayseri iddialarına resmi bir yanıt verilmemiştir.

Related Posts

Meclis tatil tarihi 2025 (28. Dönem 3. Yasama Yılı Takvimi) | 2025 TBMM ne zaman kapanacak? Karar Resmi Gazete’de yayımlandı!

28. Dönem 3. Yasama Yılı’nın bitmesine kısa süre kala Meclis ne zaman tatile girecek? gündeme geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM), çalışma süresinin uzatılması kararı da karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Anayasa’nın 93’üncü, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün 5’inci maddelerine göre, TBMM’nin tatile girmemesine ve çalışmalarına devam etmesine, Genel Kurulun 25 Haziran’daki 101’inci Birleşimi’nde karar verildi. Buna göre TBMM 1 Temmuz’da tatile girmeyerek çalışmalarına devem edecek. Peki, Meclis ne zaman tatile girecek? TBMM ne zaman kapanacak, çalışma süresi uzatıldı mı? İşte, o konu hakkında bilgiler.

2025 YKS oturumlarının soru kitapçıkları ve cevap anahtarları erişime açıldı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2025-YKS) oturumlarının soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ÖSYM’nin internet sitesinden erişime açıldı.

2025 YKS’de kalem, silgi verilecek mi? YKS 2025 küpe takmak yasak mı?

Bu hafta sonu TYT, AYT ve YDT oturumlarıyla gerçekleşecek üniversite sınavına katılacak öğrenciler, sınav öncesi kuralları merak ediyor. Peki, 2025 YKS’de kalem verilecek mi? YKS 2025 küpe takmak yasak mı?

HSK KARARNAME 2025 – SON DAKİKA || HSK kararnamesi ile görev yeri değişen hakim ve savcıların isimleri

HSK kararname 2025 son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Hakimler savcılar kararnamesi Resmi Gazete’ de yayımlandı. HSK’nin 2025 yılı Ana Kararnamesi tamamlandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) 2025 yılı Ana Kararnamesi çalışmalarını tamamladığını bildirerek, hakim ve savcılara yeni görev yerlerinde başarı diledi. İşte, HSK kararnamesi ile görev yeri değişen hakim ve savcıların isimleri

YKS soru kitapçıklarının sınav merkezlerine sevkiyatı başladı

YKS soru kitapçıklarının sınav merkezlerine sevkiyatı başladı

İsrail ve İran’ın nükleer silahı var mı? Nükleer belirsizlik detayı!

İsrail ve İran’ın nükleer silahı var mı sorusu, savaş dolayısıyla merak konusu oluyor. İsrail, nükleer silahlara sahip olduğu yaygın olarak kabul edilen ancak bunu resmi olarak ne doğrulayan ne de yalanlayan bir politikaya sahiptir. Bu durum, nükleer belirsizlik (nuclear ambiguity) olarak adlandırılır. Uzmanlar, İsrail’in Dimona nükleer tesisinde nükleer silah geliştirdiğine inanmaktadır. Çeşitli raporlar, İsrail’in 90 civarında nükleer savaş başlığına sahip olduğunu ve bunları fırlatabilecek kapasitede olduğunu öne sürmektedir. İşte, İsrail ve İran’ın nükleer silah kullanımı hakkında detaylı bilgiler