Yolları kapalı gösteren Google Haritalar, trafiğin kilitlenmesine sebep oldu

Google Haritalar Teknik Sorun Nedeniyle Almanya’da Trafiği Felç Etti

Artık birçoğumuz araba kullanırken harita ve navigasyon uygulamalarını tercih ediyoruz. Yol sorma kavramını tamamen ortadan kaldıran bu teknolojinin baş aktörlerinden bir tanesi de şüphesiz Google Haritalar. Ülkemizde de birçok kullanıcının tercih ettiği harita uygulaması, yaşanan teknik bir aksaklık sebebiyle Almanya’da büyük bir trafiğin ortaya çıkmasına sebep oldu.

Google’ın harita uygulaması yolların çok daha kalabalık olduğu tatil gününde, ülke genelinde otoyolların kapalı olduğunu gösterdi. Sürücülerin yanlış bir şekilde aldığı bu bildirim, trafikte büyük bir karmaşaya sebep oldu. Berlin, Düsseldorf ve Dortmund gibi büyük şehirlerde yaşanan bu teknik problem, hem şehir merkezlerinde hem de tali yollarda trafiği durma noktasına getirdi.

TRAFİK KAOSU

The Guardian’ın haberine göre Google’ın navigasyon uygulamasını açan sürücüler, yolların kapalı olduğunu gösteren kırmızı noktalarla dolu bir ekranla karşılaştı.

Bir hata meydana geldiğini doğal olarak tahmin edemeyen sürücülerin alternatif rotalar araması üzerine ülke çapında trafik sıkışıklığı meydana geldi.

Ayrıca gelen haberlere göre trafik durması ve navigasyonda yolların kapalı olduğunun gösterilmesi nedeniyle kafası karışan sürücüler, polis ve yerel yetkililerle iletişime geçerek şikayetlerini bildirmiş.

Sorunu daha da karmaşık hale getiren şey ise Google Haritalar hatasının 29 Mayıs’ta Almanya’da Yükseliş Günü resmi tatilinin başlamasıyla aynı zamana denk gelmesiydi.

Bu da tabi ki yolların normal günlerden daha yoğun olduğu anlamına geliyordu.

Sorunun sadece birkaç saat sürmesine rağmen trafiğe ağır bir yük bindirdiği gelen bilgiler arasında. Google ise yaptığı açıklamada, “Google Haritalar’daki bilgiler çeşitli kaynaklardan geliyor. Konumlar, sokak isimleri, sınırlar, trafik verileri ve yol ağları gibi bilgiler, üçüncü taraf sağlayıcılar, kamu kaynakları ve kullanıcı girdilerinin bir kombinasyonundan elde edilmektedir,” açıklamasını yapsa da hatanın neden kaynaklandığı konusunda net bir bilgi vermedi.

Related Posts

Yeni teori: Zaman üç boyutlu ve uzay yan etki

Bir bilim insanı, zamanın üç boyutlu olduğunu ve uzayın da bu yapının bir yan ürünü olduğunu öne sürdü. Bilimsel çevrelerde tartışma yaratan teori, evrenin doğasına dair radikal bir bakış sunuyor.

Stresin şifresi çözülüyor! Giyilebilir teknolojiler

Akıllı giyilebilir teknolojiler, mental sağlık izlemede çığır açıyor. Akıllı saatler, bileklikler ve biyosensörler, stres, anksiyete ve depresyon gibi ruhsal sağlık sorunlarını erken teşhis ederek kullanıcıların yaşam kalitesini artırdı. Bilimsel …

Kuzey Denizi’nin sırrı! Dalga devrimi

İskoçya, yenilenebilir enerji alanında dev bir adım atarak dünyanın en büyük dalga tarlası projesini hayata geçirdi. Kuzey Denizi’nin güçlü dalgalarını enerjiye dönüştürmeyi hedefleyen bu iddialı proje, küresel enerji sektöründe çığır açmaya …

Çok yaygın bir doğa olayı ilk defa bu şekilde görüntülendi

Yeryüzünde yaşayan hemen herkes, gökyüzünü yaran yıldırım ışıkları ve onu takip eden gürleyen gök gürültüleriyle hayatının bir döneminde karşılaşmıştır. Ancak bu olağanüstü doğa olayı, ne kadar yaygın olsa da hâlâ birçok gizemi barındırıyor. NASA bu gizemi çözmek için yıldırımları uzaydan fotoğrafladı.

Tahmin edilenlerin 2 katını aştı ve hala büyüyor: Bilim insanları korkutan veriyi paylaştı

Dünya’nın enerji dengesizliği tahmin edilenden çok daha hızlı artıyor ve bilim insanları bu durumu hala tam olarak açıklayamıyor. Yeni yayımlanan verilere göre, gezegenin Güneş’ten aldığı enerjiyle uzaya geri yaydığı enerji arasındaki fark son yıllarda beklenenden iki kat fazla büyüdü. 2023 yılında bu fark metrekare başına 1.8 watt’a ulaştı ve bu, iklim modellerinin öngördüğünden iki kat daha yüksek.

Akın akın Ay’a gidiyorlar! Resmen servet yatıyor, bu rakam ülkeleri heyecanlandırdı!

Çin ve ABD, son dönemde Ay’ı stratejik bir maden sahası olarak görüp kolonileştirme yarışını kızıştırdı. Vancouver merkezli bağımsız bilim insanları, Ay kraterlerinde platin, rodyum ve iridyum gibi nadir metallerin değerinin 1 trilyon doları aşabileceğini hesapladı.