Bolu Baro Başkanı’ndan Kartalkaya’daki yangının çıkış nedenine dair açıklama!

Bolu Kartalkaya’da Otel Yangınında 78 Kişi Hayatını Kaybetti, 9 Kişi Tutuklandı

Bolu’daki Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan Grand Kartal Otel’de çıkan yangında 78 kişi hayatını kaybederken, 51 kişi de yaralandı. Olayla ilgili 14 kişi gözaltına alındı ve işletme sahibi Halit Ergül ile şirket genel müdürü dahil 9 kişi tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Bolu Baro Başkanı Sinan Barut, adliye önünde yaptığı açıklamada, “Bolu Kartalkaya’da yaşanan faciadan dolayı tüm yurda başsağlığı diliyorum. Soruşturmalar titizlikle yürütülüyor. Bugün bilirkişi heyeti otelde incelemelerde bulunuyor. Otel sahibi ve genel müdür dahil 9 kişi tutuklandı, 1 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. Mevcut 4 kişi hala gözaltında. Soruşturma devam ediyor.” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un açıklamaları üzerine Barut, “Biz bilirkişi raporu hakkında daha fazla bilgiye sahip değiliz. Soruşturmada kısıtlama yok. Evrakları inceledikten sonra daha fazla bilgi sahibi olacağız.” şeklinde konuştu.

Yangının restoranda çıktığı ve yapılan müdahalenin yetersiz olduğu ifadelerle belirtildi. Tutuklular Bolu T Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Related Posts

Derede akıntıya kapılan İbrahim hala aranıyor!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde pikniğe gittiği bölgede girdiği derede kaybolan 17 yaşındaki İbrahim Kom’u arama çalışmaları, 6’ncı günde de sürüyor. Arama çalışmalarına, Ankara Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı’na (JÖAK) bağlı 18 kişilik dalgıç ekibi de katıldı.

Liselere yeni ders geliyor: 81 ilin tamamında geçerli olacak

Milli Eğitim Bakanlığı, 12. sınıf öğrencilerinin üniversiteye geçiş süreçlerini kolaylaştırmak ve akademik hedeflerine ulaşmasını sağlamak amacıyla yeni bir dersi hayata geçirecek. 2025-2026 eğitim öğretim yılı itibarıyla başlaması beklenen ‘Hedef Temelli Destek Eğitimi’ dersinde öğrencilere not verilmeyecek.

Cemal Enginyurt, Erdoğan’a sert çıktı: Adaletiniz batsın!

Sözcü TV’de Uğur Dündar ile Arena programında gündemi değerlendiren CHP İstanbul vekili Cemal Enginyurt, hükümete sert sözlerle yüklendi. Erdoğan’a emekli maaşı ve tarımdaki olumsuz tablo üzerinden tepki gösteren Enginyurt, “Devletsen devletliğini yap” ifadelerini kullandı. Enginyurt, “O hakimlere, yargıçlara; olmayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a sesleniyorum: Adaletiniz batsın!” dedi.

Putin, İstanbul’a gelmeyecek

Kremlin duyurdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile görüşmeler için İstanbul’a gelmeyecek.

ABD, nükleer cephaneliği için 1 trilyon dolar harcayacak

ABD, nükleer silahlarını modernize etmek için önümüzdeki on yılda yaklaşık 1 trilyon dolar harcayacak. Bu dev bütçe, toplam savunma harcamalarının yüzde 12’sini oluşturuyor.

İsrail, bir gazeteciyi öldürdüğünü itiraf etti

İsrail ordusu, dün Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Han Yunus’taki Nasır Hastanesi’ne düzenlenen saldırıda gazeteci Hasan Abdulfettah Islih’in öldürüldüğünü itiraf etti.