İsrail’in Gazze saldırısında 7 kişi hayatını kaybetti

İsrail Saldırılarında 7 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında, 5’i aynı aileden 7 Filistinli yaşamını yitirdi. Sağlık kaynaklarına göre, Gazze kentinin güneyindeki Sabra Mahallesi’nde bulunan “Talib” ailesinin çadırı, İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı ve anne, baba ile 3 çocukları hayatını kaybetti.

Gazze’deki Tuffah Mahallesi’nde bir Filistinli daha İsrail saldırısında öldü. İsrail ordusu, Şucaiyye Mahallesi’nde hem hava hem de karadan saldırılar düzenledi. Ayrıca Refah’ın kuzey sahilindeki bir çocuk, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti. Yine Refah’ın batısında sivillerin toplandığı bir noktaya yapılan topçu saldırısında 2 kişi yaralandı.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten itibaren devam eden saldırılarında bugüne kadar çoğunluğu kadın ve çocuk olan 172 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti ya da yaralandı, 11 binden fazlası ise kayboldu.

Ulusal çağrılara ve Uluslararası Adalet Divanı’nın durdurma kararlarına rağmen sürdürülen saldırılar, hala devam ediyor.

Can Kaybı 52 Bin 810 TL’ye Yükseldi

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’deki saldırılarında yaşanan can kayıplarını ve yaralanmaları yayınladı.

Son 24 saat içinde Gazze’deki hastanelere 23 ölü ve 124 yaralının getirildiği belirtildi. Ayrıca 19 Ocak’ta varılan ateşkesi ihlal eden İsrail ordusunun, 18 Mart’tan bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda 2.701 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, 7.432 kişinin ise yaralandığı kaydedildi.

7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 52.810’a, yaralıların sayısı ise 119.473’e yükseldi.

Gazze Şeridi’nde hala enkaz altında binlerce ceset olduğu bildiriliyor.

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’da biri kadın 8 Filistinliyi gözaltına aldı.

Yerel kaynaklara göre, İsrail askerleri, Ramallah’ın batısındaki Bitunya beldesine baskın düzenleyerek, tutuklu Bedr Armuş’un eşini evinden aldı.

El-Halil’deki Şuyuh beldesinde gerçekleşen baskınlarda ise 5 Filistinli gözaltına alındı ve evlerde arama yapılarak eşyalara zarar verildi.

Nablus kentinde ise İsrail askerleri, İmad el-Agbar ve Yezid Tabilah adlı gençleri evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Related Posts

İran ve ABD arasındaki müzakereler İsrail’i endişelendirdi

İsrailli yetkililer, Tel Aviv yönetiminin İran ile ABD arasındaki nükleer müzakerelerin “sıfır uranyum zenginleştirme” ilkesine uymayan bir anlaşmayla sonuçlanmasından endişe duyduğunu öne sürdü. ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile anlaşma konusunda İsrail’den farklı bir çizgide olduğunu kaydeden İsrailli yetkililer, Tel Aviv’in ABD’nin desteği olmadan İran’a askeri operasyon düzenleyemeyeceğinim belirtti.

Bitlis’teki uyuşturucu operasyonu; 6 kişi tutuklandı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda sentetik uyuşturucu ele geçirildi, 6 şüpheli ise tutuklandı.

İzmir’de 54 ton kaçak akaryakıta el koyuldu

İzmir’in Aliağa ilçesinde, Malta bayraklı “CMA CGM TARRAGONA” gemisinde yapılan risk analizi sonucu, beyan dışı 54 ton 249 kilogram fuel-oil cinsi kaçak akaryakıt ele geçirildi. Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatlarıyla akaryakıta el kondu. El konulan akaryakıtın gümrüklenmiş değeri 1 milyon 421 bin 967 lira olarak açıklandı.

İBB soruşturmasında 3 ‘etkin pişmanlık’ daha: ‘Tahliyelerine karar verilmiştir’

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) soruşturmasında 3 kişi daha ‘etkin pişmanlık’tan yararlandı. 29 Mayıs tarihinde ifade veren üç kişinin ifadeleri ‘yeterli bulunarak’ tahliye kararı verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kapısı çalınan ülke haline geldik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’un Fethinin 572. Yıldönümünde Millet Bahçeleri Açılış Töreni’nde konuştu. Erdoğan, “4 yeni millet bahçesini İstanbul’a kazandırıyoruz. İstanbul için şimdiden hayırlı uğurlu olsun” açıklamasında bulundu. ‘Kapısı çalınan ülke haline geldik’ diyen Erdoğan, “Karadeniz’e Osman Gazi gemimizi uğurladık. Orada denizin altında araştırmalar yapıp oralardan doğal gaz çıkararak vatandaşlarımızı çok daha rahatlatacağız” ifadelerini kullandı.

Z kuşağı akın akın göç ediyor: Bu ülke onların vatanı haline geldi!

Kanal Adaları’nın beş kilometrekarelik cenneti Sark, otelcilikte CV’siz işe yerleşme imkânı ve gelir, KDV ile miras vergisi muafiyetiyle İngiltere’nin Z kuşağını kendine çekiyor. Yoğun turizm sezonunda nüfusu iki katına çıkan ada, TikTok videolarıyla yayılan özgür yaşam vaadiyle “yeniden başlamak” isteyen gençlerin yeni rotası haline geldi.