Kuraklık Konya’da bir obruk daha açtı

Konya’da Oluşan Obruklar Endişe Veriyor

Konya Ovası’nda yer altı sularının çekilip, toprağın göçmesiyle meydana gelen obruklar, özellikle Karapınar ilçesinde sıkça görülüyor. Son zamanlarda ise benzer oluşumlar Ereğli, Halkapınar, Emirgazi, Çumra, Cihanbeyli, Kulu, Yunak, Çeltik ve Altınekin ilçelerinde de dikkat çekmeye başladı.

Karapınar ilçesine bağlı Hotamış Mahallesi’nde, Bekir Uzundemir’e ait bir tarlada 7 metre çapında, 30 metre derinliğinde yeni bir obruk ortaya çıktı.

İki obruğa ev sahipliği yapan tarlasında yeni oluşan obruktan bahseden Bekir Uzundemir, durumu şu şekilde aktardı: ”Son bir hafta içinde yeni bir obruk keşfettik. Obruk 7 metre çapında, 30 metre derinlikte. Su kaynağı olduğunu düşünmüyorum. Damlama sulama yapıyoruz, bu yüzden su kaynaklı olma ihtimali düşük. Diğer sebepleri araştırılmalı. Obruklar kapatılabilirse kapatılmalı, çünkü bu durum bizleri mağdur ediyor. Çalışırken endişe içindeyiz, toprak ayağımızın altından kayacak gibi geliyor. Bu bölgede toplam 15 obruk bulunmakta, ve bunlardan 2 tanesi benim tarlamda. İlk obruğu 8 yıl önce yaşadım, komşumun tarlasında ise 4 yıl önce bir obruk oluştu. Sadece bu bölgede 3 obruk var.”

Obruk Nedir?

Obruklar, yer altındaki kireçtaşı gibi eriyebilen kayaçların zamanla oluşturduğu boşluklardır. Kontrolsüz su tüketimi, obruk oluşumlarının artmasında etkili olan temel sebeplerden biridir.

Related Posts

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunda 4. toplantı: Dinlenecek kişi ve kurumlar belli oldu

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, 19 Ağustos Salı ve 20 Ağustos Çarşamba günü saat 14.00’de bir araya gelecek. Haftaya yapılacak Komisyonda hangi kişi ve kurumların dinleneceği belli oldu.

Trump’tan Washington’a Güvenlik Önlemleri

Trump, güvenlik acil durumu ilan ederek Ulusal Muhafızları Washington’a göndermeye başladı.

Vali Çiftçi, Öğrencilerle Buğday Hasadı Yaptı

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Aziziye Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle birlikte buğday hasadı gerçekleştirerek tarım ve eğitimi birleştiren bir programa katıldı. Öğrenciler yıl boyunca emek verdikleri buğdayların hasadını Vali Çiftçi ile birlikte yaparak öğrenim süreçlerini taçlandırdılar.

Kızılcık Şerbeti’ni 4. sezon çekimleri başlıyor: Kızılcık Şerbeti yeni sezon ne zaman başlayacak?

“Kızılcık Şerbeti” dizisinin 4. Sezon hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Özgür Sevimli’nin yönetmen koltuğuna oturacağı dizinin yeni sezon çekim tarihi netleşti. Peki, Kızılcık Şerbeti yeni sezon ne zaman başlayacak?

Suriye’de tansiyon yüksek! SDG’ye askeri operasyon hazırlığı başladı

Suriye ordusuna entegre olması beklenen SDG’nin hiçbir taahhüdünü yerine getirmemesi bölgede tansiyonun yükselmesine neden oldu. Suriye hükümetinin, SDG’ye yönelik askeri operasyon hazırlığı yaptığı öğrenilirken, SDG’nin operasyonu durdurmak için İlham Ahmed başkanlığındaki bir heyeti Şam’a gönderdiği ortaya çıktı.

İBB’ye yeni yolsuzluk operasyonu: Beyoğlu Belediye Başkanı Güney gözaltında

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturmaları kapsamında yeni dalga operasyon başladı. Operasyon kapsamında Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney dahil 40 şüpheli gözaltına alındı..